RUIG
Ongefilterd, Ongepasteuriseerd, Onconventioneel

Blonde Enigma | Extra Hopped Pale AleHet vaste bier van de RUIG brouwerij. Donkerblond bier met een stevige smaak. Fris en goed door te drinken. Extra smaakvol door het gebruik van veel hop gedurende het hele brouwproces. Smaken van citrus en tropisch fruit. Ruig!

Verkrijgbaarheid: Het hele jaar door
Stijl: India Pale Ale
Alcohol: 6%
Bitterheid: 50 IBU
Verpakking: Fust, 75cl fles, 33cl fles


Fallen Empire | Imperial IPAHet lentebier van de RUIG brouwerij. Hop, hop en nog eens hop. De grote broer van onze blonde. Groter, sterker en gevaarlijker. De Fallen Empire bevat grote hoeveelheden Amerikaanse hop en heeft al menig koninkrijk eronder gekregen. Een complex bier met een hoge bitterheid en smaken van citrus, dennen en grapefruit. Dit bier is het eerste seizoensbier van de RUIG brouwerij en is voor het eerst verkrijgbaar op het Utrechtse Bierbrouwers Festival. Daarna is het alleen nog in een gelimiteerde hoeveelheid op een beperkt aantal plekken verkrijgbaar, dus proef 'm terwijl het nog kan!

Verkrijgbaarheid: Lente
Stijl: Imperial/Double IPA
Alcohol: 10%
Bitterheid: 100 IBU
Verpakking: Fust, 75cl fles


White Trash | Dry-Hopped WitbierHet zomerbier van de RUIG brouwerij. Een fris en zomers witbier met koriander en sinaasappelschillen. White Trash is een klassiek witbier, maar toch niet helemaal. Doordat alle bitterheid uit aromahoppen komt en de grote hoeveelheid drooghop tijdens de nagisting heeft dit witbier een uitgesproken hoppig aroma

Verkrijgbaarheid: Zomer
Stijl: Witbier
Alcohol: 4,8%
Bitterheid: 15 IBU
Verpakking: Fust, 75cl fles


Bockereyder | Black Pepper BockHet herfstbier van RUIG heet "Bockereyder" en is een traditioneel bockbier met een RUIGe rand. Net iets meer kleur, net iets meer hop en een handvol zwarte peper geven een kruidige variant op het traditionele bockbier.

De Bockereyder heeft een heuse soundtrack. Scan de QR Code op het etiket en luister naar het nummer “de Bockereyders” van de Utrechtse trash-metal band Nuestros Derechos. Luister hier!

Verkrijgbaarheid: Herfst
Stijl: Bockbier
Alcohol: 7%
Bitterheid: 40 IBU
Verpakking: Fust, 75cl fles, 33cl fles


Black Flag Ale | Black IPADe Black Flag Ale wordt speciaal gebrouwen ter ere van de verjaardag van de brouwerij. Black Flag Ale is een Black IPA bomvol met donkere, geroosterde mouten en fruitige hopsoorten. Laat de piraat in je los, zet de bijpassende muziek op 10 en hef je glas gevuld met dit gitzwarte bier. Aaaarrrggghhhhh!

Ook dit bier heeft een soundtrack. Ditmaal van de Utrechtse formatie Agents of Entropy. Klink hier om het nummer te luisteren!

Verkrijgbaarheid: Winter
Stijl: Black IPA
Alcohol: 6,5%
Bitterheid: 75 IBU
Verpakking: Fust, 75cl fles